Tieteen, tutkimuksen ja opetuksen maailmat yhdessä julkaisupankissa

Miten autoimme?

Kosila toteutti Unigrafia Oy:lle digitaalisen julkaisupankin, joka tarjoaa korkeakoulujen ja yliopistojen julkaisuja saataville sähköisesti ja rikastettuna.

PALVELUT / TEKNOLOGIAT

Kosila Pub Read: Julkaisupankki
Kosila Pub Julkaisupankki on helppo tapa kerätä omat tai asiakkaiden julkaisut yhteen alustaan, josta ne löytyvät tarvitseville ja voidaan linkittää myös asiakkaiden verkkosivujen kautta luettaviksi.

ASIAKAS

Oppimisen, tutkimuksen ja viestinnän palveluja tuottava Unigrafia Oy on Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston, Taideyliopiston ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun omistama inhouse-yritys.

Digitaalisten palveluiden lisäksi yritys toimittaa painotuotteita, hallinnoi yliopistojen tulostuspalveluita ja tuottaa verkkosivustoja sekä materiaaleja Helsingin yliopiston infonäyttöihin. Vuosituhannen alusta saakka yritys on tehnyt myös sisällöntuotantoa eri muodoissaan valokuvauksesta videotuotantoihin ja animaatioihin.

TARVE

Keväällä 2018 Helsingin oikeustieteellinen tiedekunta tilasi Unigrafialta pääsykoekirjat kevään valintakokeisiin.

”Painettujen kirjojen ohella haluttiin tarjota hakijoille kaupanpäällisenä myös sähköiset versiot. Tästä johtuen tarvitsimme nopealla aikataululla toimivan ratkaisun, jolla koota digitaaliset julkaisut yhteen julkaisupankkiin”, kertoo Unigrafia Oy:n teknologiajohtaja Jorma Ahlqvist.

RATKAISU

Tästä syntyi yhdessä Kosilan kanssa UniContent-lukuympäristö, jonne kootaan korkeakoulujen julkaisuja yhteen helposti hallittavaksi ympäristöksi. Rikastettu sisältö mahdollistaa tekstien ja kuvien tarkastelun lisäksi myös videoiden tai animaatioiden upottamista julkaisuihin.

Unigrafia päätyi hyödyntämään Kosila Pubin tarjoamia digiratkaisuja, koska niiden avulla sisältöjä voitiin paitsi koota saataville yhteen julkaisupankkiin, myös tehdä sisältöjä rikkaammaksi. Näin palvelu mahdollistaa painetun materiaalin julkaisemisen lisäksi monimediaisen sisällön tekemisen.

Myös ostaminen tapahtuu UniContentissa helposti julkaisupankkiin integroidun verkkokaupan kautta. Aiemmin julkaisemista jarrutti eri sovelluskauppojen hitaat hyväksymisprosessit.

”Nyt olemme enemmän itse ohjaksissa: on yksinkertaista tuottaa ja julkaista sisältöjä, kun asiat ovat omissa näpeissä myös verkkokaupan osalta.”

Koska UniContent on helposti hallittavissa oleva alusta, sisältöä voidaan tehdä todella monipuolisesti: on sisällöntuottajien ja tekijöiden osaamisesta kiinni kuinka rikkaaksi sisällön haluaa.

TULOKSET

Kun huhtikuussa 2018 UniContentissa julkaistiin oikeustieteellisen tiedekunnan pääsykoekirjat, palvelun suosio yllätti: jo muutamassa päivässä 3000 pääsykoehakijaa latasi sähköiset kappaleensa UniContentista.

Palvelu laajenee edelleen tulevaisuudessa. Rikastamisen ansiosta julkaisupankin julkaisuihin voidaan tuoda tulevaisuudessa myös lisää ominaisuuksia, joilla tukea opiskelemista ja parantaa lukukokemusta.
Vaikka UniContent julkaistiin nopealla aikataululla, saatiin projekti vietyä menestykkäästi maaliin.

”Kosila teki projektisuunnitelman ja kiireestä huolimatta pysyi siinä loppuun asti. Siinä mielessä harvinainen IT-projekti, että kaikki toteutui aikataulussa”, Ahlqvist iloitsee.