Pokka voitti Finnish Web Awards –kilpailussa

Pokka voitti Finnish Web Awards –kilpailussa Paras teksti –kategorian ja sijoittui kokonaiskilpailussa hopealle! Taakse jäivät vihaiset linnut ja monet tunnetut huippubrändit. Pokka-sivusto on teknisesti Kosilan suunnittelema ja POI24-julkaisualustalle toteuttama sisältömarkkinointiin tarkoitettu verkkolehti, jota tuottaa mainostoimisto Creamedia.

Finnish Web Awards palkitsee vuosittain maan parhaat nettisivujen suunnittelijat ja tekijät. Vuoden 2017 kilpailuun osallistui iso joukko maamme merkittävimpiä brändejä Nokiasta Angry Birdsiin. Yleisö äänesti netissä finaaliin parhaat sivut, ja niiden joukosta arvovaltainen tuomaristo valitsi voittajat. FWA-tuomaristoon kuuluivat Jorma Ollila, Ilkka Paananen, Heikki Ahdekivi, Jaakko Tapaninen, Jorma Silvasti ja tuomariston puheenjohtaja Pekka Nuikki. Kriteereinä oli ulkoasun ja teknisten ominaisuuksien ohessa yhteensä parikymmentä muuta arvioinnin mittaria.

POKKA-VERKKOLEHTI PALKITTIIN KILPAILUN PARHAISTA TEKSTEISTÄ

Lisäksi Pokka sai Silver-tunnustuksen kokonaiskilpailussa. Netissä toteutettu yleisöäänestys keräsi lähes 20 000 ääntä. Pokka.club-sivusto oli myös yleisön mieleen, sillä se sai kaikista kisasivustoista toiseksi eniten ääniä.

Kosila suunnitteli Pokka-sivuston ulkoasun ja teknisenä alustana on käytetty Kosilan kehittämää ainutlaatuista POI24-julkaisualustaa. Siinä yhdistyy tiedon kerääminen, suodatus ja julkaisu kaikkiin kanaviin, myös sosiaaliseen mediaan. Julkaisualustaa voi käyttää uutisseurantaan, automaattisen some-seinän luomiseen tai julkaisujärjestelmänä – kaikki erikseen tai yhdessä. POI24 on käytössä jo useilla suomalaisilla lehtitaloilla.

– Pokka-asennetta on vaadittu paljon meiltä Pokan luojilta ja tekijöiltä. Uuden sivuston lentoon saaminen vaatii kovaa start up -työtä, pään hakkaamista välillä seinään ja joskus lattiaankin. Kisamenestys ja ihmisten ihanat palautteet auttavat kuitenkin uskomaan, että ollaan saatu luotua jotain aika arvokasta ja ainutlaatuista, sanoo Pokan idean takana oleva, nykyisin erityisesti sisältömarkkinointiin erikoistuneen Creamedianmarkkinointipäällikkö ja Pokan tuottaja Hanne Haapakoski.

Yksittäisiä lukijoita sivustolla onkin vuoden aikana ollut yli 200 000. Luetuimmat jutut ovat saaneet yli 60 000 lukijaa.

FWA VUODEN 2017 VOITTAJAT JA VOITTAJASIVUSTOJEN TEKIJÄT OVAT

Grand Prix: Slush (Evermade)
Gold: Kone Oyj (Hasan&Partners)
Gold: Helsingin Kaupunginorkesteri (Exove)

Silver: Pokka (Creamedia)
Silver: Aarikka (Kopla ja Motley Agency)
Silver: Fazer (Palmu ja Solita)

Bronze: Sarpaneva (Motley Agency)
Bronze: Angry Birds (Evermade)
Bronze: Pentik (Kallan&Co ja Focus Flow)

Paras UI-Design: Slush (Evermade)
Paras kuvitus: Helsingin Kaupunginorkesteri (Exove)
Paras tekninen toteutus: Kone Oy (Hasan&Partners)
Paras teksti: Pokka (Creamedia)
Paras UX-design: Slush (Evermade)

Tutustu: pokka.club