Kustannusalan digitalisaation työkalut Kosila Pubin tiskiltä

Kosila Pub syntyi viime vuoden lopulla, kun Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj hankki eDocker Digital Publishing Oy:n julkaisuliiketoiminnan ja yhdisti sen digiyksikkönsä Kosilan medialiiketoiminnan ratkaisuihin.

Kosila Pub haluaa tulevaisuudessa olla suomalaisten julkaisijoiden ykköskumppani digitalisaatiossa. Rakennamme työkaluja mediatalon digitaalisen liiketoiminnan mahdollistajaksi.

HALUATKO HELPON KANAVAN SAADA LUKIJAILMOITUKSET SUORAAN LEHTEEN?

Kosilan rakentama ilmoitusten itsepalvelukanava verkkoon on käytössä useilla suomalaisilla maakunnallisilla lehtitaloilla. Nyt tämä ratkaisu on mallinnettu ja tuotteistettu myös paikallislehdelle kevennettynä versiona.

Perheilmoitusten, kuolinilmoitusten ja rivi-ilmoitusten jättäminen ja maksaminen onnistuu helposti ja itsepalvelutyökalu liitetään lehden verkkosivuille suorana linkkinä. Asiakkaittemme kokemusten perusteella noin puolet ilmoituksista siirtyy hyvin nopeasti itsepalveluun. Parhaimmillaan suomalaiset lehdet ovat päässeet jopa 80% osuuksiin verkon kautta itsepalvelutyökalun kautta jätetyissä ilmoituksissa.

Itsepalvelukanava vähentää työtä lehden asiakaspalvelussa ja valmistuksessa ja helpottaa asiakkaita ilmoitusten jättämisessä. Tämä antaa lehdelle myös mahdollisuuden kasvattaa lukijailmoittelusta saatavia tuloja.

Itsepalvelutyökalu voidaan integroida asiakkaan mainonnanhallintajärjestelmään ja tilaajahallintajärjestelmään. Järjestelmästä löytyvät valmiit integraatiot yleisimpiin maksupalvelujärjestelmiin ja asiakkaan on mahdollista hyödyntää myös meidän maksupalveluratkaisuamme, jolloin omaa maksupalvelusopimusta ei tarvita.

Paikallislehdille suunnitellussa mallissa on yksinkertaistettu palvelun rakennetta ja pyritty rakentamaan asiakkaille mahdollisimman helppo polku ilmoituksen jättämiseen.

TULE MUKAAN RAITILLE!

Viime syksynä julkaistu Raitti Paikallislehtisovellus kasvattaa käyttäjämääräänsä tasaisesti. Nyt sovelluksen latausmäärä on noussut jo keskimääräisen paikallislehden kokoluokkaan yli 4000 käyttäjään.

Raitti on itsenäisten paikallislehtien yhteissovellus, johon lehti voi helposti ja edullisesti liittyä mukaan. Paikallislehtien yhteinen jaettu sovellusympäristö tarjoaa kustannussäästöjä ja mahdollistaa laadukkaan mobiilipalvelun pienellekin paikallislehdelle, koska kulut jakaantuvat laajan käyttäjäkunnan kesken. Sovelluksessa on tällä hetkellä mukana 11 suomalaista paikallislehteä ja mukaan pääsee helposti ja nopeasti.

Raitin sisällöllinen konsepti perustuu lehden tuottaman sisällön ja muun paikallista yhteisöä palvelevan sisällön yhdistämisen. Näköislehden ja verkkouutisten lisäksi sovellukseen voi liittää esimerkiksi paikallisen tapahtumakalenterin, koosteen paikallisesta sosiaalisen median keskustelusta, paikallisia etuja lukijoille tai vaikkapa lounaslistan paikkakunnan ravintoloihin.

Lehden oma liiketoimintamalli huomioidaan sovelluksessa ja lehti voi itse päättää mitkä sisällöt ovat maksullisia ja mitkä ilmaisia käyttäjille. Sovellus integroidaan lehden tilaajahallintajärjestelmään ja tilaajien kirjautuminen toimii asiakkaan/järjestelmän määrittelemien tunnusten avulla. Sovellukseen valitaan lehden haluamat palvelut ja uusien palveluiden mukaan lisääminen myöhemmin onnistuu helposti.

Raitin tekninen ratkaisu perustuu hybridisovellusteknologiaan, jossa yhdellä ratkaisulla rakennetaan sovellus sekä Android, että iOS (Apple) järjestelmiin. Raitti Paikallislehtisovellusta voi käyttää sekä älypuhelimella että tabletilla.