Kosila Pubin ja hevosurheilun mobiilisovellus

Kosila Pub ja Hevosurheilu rakensivat mobiilisovelluksen, joka kokoaa sisällöt koko hevosyhteisölle.

Hevosurheilu ja 7 oikein -lehti ottivat Kosila Pubin rikastetun näköislehden käyttöön kesällä 2017. Nyt lehtien digitaalinen kehitys jatkuu ja huhtikuun alusta sovelluskaupoista on ollut ladattavissa Hevosurheilu -sovellus puhelimille ja tableteille.

Sovellus kokoaa yhteen ravi- ja ratsuväen palvelut ja sen kautta ovat tarjolla alan uutiset, pelivihjeet ja sosiaalisen median sisällöt. Lisäksi mukana on ravikalenteri, josta löytyvät kätevästi tulevat tapahtumat. Suuri osa sisällöistä on ilmaiseksi kaikkien kiinnostuneiden luettavissa, mutta lehden tilaajana pääsee lukemaan kaikki uutissisällöt ja rikastetut näköislehdet.

Hevosurheilu päätti rakentaa mobiilisovelluksen tavoitteenaan tuoda hevosurheilua seuraaville ainutlaatuinen lisäpalvelu lehden tueksi. Haluamme tavoittaa nuorempia alan seuraajia ja saada heitä lehtiemmi tilaajiksi. Myös mainostajille sovellus tuo uusia mahdollisuuksia tavoitta hevosista kiinnostunut kohderyhmä. Sovellusprojekti eteni suunnitelman mukaisesti ja olemme hyvin tyytyväisiä lopputulokseen.

Eetu Alvik, Hevosurheilu-lehden toimitusjohtaja

YHTEISÖLLISYYDEN HYÖDYNTÄMINEN TUO LISÄARVOA LUKIJOILLE

Sovelluksessa on hyödynnetty Kosila Pubin yhteisöllisen mobiilisovelluksen konseptia, jossa lehden tuottamaan uutissisältöön liitetään yhteisön tuottamaa sisältöä ja palveluja. Tavoitteena on tuottaa lukijalle käyttökokemus, jonka ansiosta yhteisöön kuuluvat palaavat sovellukseen usein ja sen käytöstä tulee tapa.

Uuden sovelluksen avulla saadaan tarjottua tilaajille aiempaa enemmän vastinetta tilausmaksulle ja ennen kaikkea houkuteltua uusia tilaajia lehdelle. Myös mainostajille digitaaliset kanavat tuovat uusia mahdollisuuksia tavoittaa hevosista kiinnostunut kohderyhmä.

Kosila Pubin yhteisöllinen mobiilisovellus on tarkoitettu niin alueellisten kuin jonkin yhteisen kiinnostusalueen omaavien yhteisöjen palvelujen kokoamiseen samaan paikkaan. Se sopii niin lehdille kuin yhdistyksille tai liitoille, joiden jäseniä yhdistää asia, josta halutaan tietoa helposti ajasta tai paikasta riippumatta.