Hevosalan äänitorvi nosti palvelunsa uudelle tasolle

Miten autoimme?

Me Kosilassa autoimme Suomen Hevosurheilulehteä ottamaan käyttöön rikastetut näköislehdet ja yhteisöllisen mobiilisovelluksen, joilla intohimoinen hevosalan yhteisö saatiin sitoutettua lehden ympärille.

PALVELUT / TEKNOLOGIAT

Kosila Pub Read: Mobiilisovellus
Yhteisöllisellä mobiilisovelluksella tarjoat tilaajille enemmän vastinetta tilausmaksulle, houkuttelet uusia tilaajia ja tarjoat kiinnostavia mahdollisuuksia mainostajille.

Kosila Pub Tools: InDesign Plugin
Työkalu rikastetun digijulkaisun tuottamiseen.

ASIAKAS

Arvostettu hevosalan julkaisu Hevosurheilu on ehtinyt kunnioitettavaan 94 vuoden ikään. Kaksi kertaa viikossa ilmestyvä valtakunnallinen erikoislehti tarjoaa laajasti tietoa hevosurheilusta ja kaikesta alaan liittyvästä.

Hevosurheilu palvelee intohimoista ravi- ja ratsastusalan yhteisöä, joka käsittää Suomessa satoja tuhansia ihmisiä. Iästään huolimatta lehti pysyy ajan hermoilla.

”Hevosala on hyvin seurattua ja ihmisiä sen parissa on paljon, joten tietenkin halusimme tarjota mahdollisuuden pysyä kärryillä alan tapahtumista myös digitaalisilla palveluilla”, kertoo lehtiä kustantavan Suomen Hevosurheilulehti Oy:n toimitusjohtaja Eetu Alvik.

Suomen Hevosurheilulehti Oy kustantaa Hevosurheilun lisäksi myös 7 Oikein -lehteä, joka palvelee hevospelien pelaajia tarjoamalla ravien lähtölistat ja vihjeet ja kommentit, joiden avulla jokainen voi olla lähempänä unelmiensa voittoa. Unelmoijia riittää: vuosittain hevospelejä pelataan Suomessa noin 250 miljoonalla eurolla.

TARVE

Kosila Pubin tarjoamilla digiratkaisuilla haluttiin varmistaa, että lukijoilla on mahdollisuus saada päivänpolttavat uutiset ja tärkeät vihjeet ajasta, paikasta sekä postinkulusta riippumatta. Lisäksi uusilla palveluilla haluttiin tavoittaa myös nuoret, joita ei printtilehdellä saavuteta.

RATKAISU

Huhtikuussa 2018 lanseerattiin Hevosurheilun yhteisöllinen mobiilisovellus, jossa on tarjolla Hevosurheilun oman toimituksellisen sisällön lisäksi sisältöjä myös muilta alan julkaisuilta. Lisäksi sieltä löytyy hevosurheiluun liittyvät sosiaalisen median sisällöt ja kaikki mahdollinen hevosalaan, tapahtumiin, ratsastukseen ja raviurheiluun liittyvä tieto.

”Yhteisöllisessä mobiilisovelluksessa ehdottomasti parasta on se, että siihen on koottu kaikki mahdollinen yhden helpon napinpainalluksen taakse”, Alvik toteaa.

Sovellus on kerännytkin Hevosurheilulle jo tuhansia käyttäjiä muutamassa kuukaudessa. Poikkeuksellisesta hevosyhteisön sitoutuneisuudesta kertoo myös se, että pelkästään ensimmäisten 10 päivän aikana sovellus keräsi yli 1300 lataajaa.

Mobiilisovelluksen lisäksi toteutettiin molempien lehtien rikastetut näköislehdet. Näin lehtien palvelut nousivat kokonaan uudelle tasolle.  Alvik on iloinen, että projekti toteutettiin alusta loppuun asiakaslähtöisesti.

”Ja koodari kuunteli toiveitamme ja suorastaan luki ajatuksemme!”

TULOKSET

Sovelluksen lanseeraus jatkuu tulevana kesänä myös kaikissa Suomen suurimmissa hevosalan tapahtumissa. Jo nyt Alvik arvioi, että lehden lukijoiden ikärakenne on nuorentunut kymmenellä ikävuodella. Digitaaliset palvelut tulevat tulevaisuudessa sitomaan yhä laajemman yhteisön lehden ympärille.

”On hienoa nähdä, että digipalveluilla 94-vuotiaskin media säilyttää notkeuden iästä huolimatta”, Alvik nauraa.